Wat is de japandi interieur stijl?

De Japandi interieurstijl combineert invloeden van de Japanse esthetiek met Scandinavisch design. Het resultaat is een mix van minimalistische elegantie, natuurlijke materialen, eenvoudige vormen en rustgevende kleuren. Typische kenmerken zijn onder andere strakke lijnen, neutrale kleuren zoals wit, beige en grijs, gebruik van natuurlijk hout, minimalistische meubels en aandacht voor functionaliteit en ruimtelijkheid. Deze stijl streeft naar een gevoel van sereniteit, balans en verbondenheid met de natuur.

Kopie-van-Ontwerp-zonder-titel-11

Tips voor de perfecte japandi styling

Tip !: keramiek en aardewerk:
Kies voor eenvoudige keramische vazen, marmeren kommen en potten met organische vormen en neutrale kleuren zoals beige, wit en grijs. Subtiele textuur en handgemaakte details kunnen ook bijdragen aan de rustieke uitstraling.

Tip 2: Japans geïnspireerde kunst
Overweeg om kunstwerken zoals de Japanse bamboe waaier of prints te gebruiken die geïnspireerd zijn op de Japanse kunst, zoals sumi-e schilderijen, houtsneden of traditionele Japanse patronen zoals sakura (kersenbloesem) of koi vissen.

Tip 3: natuurlijke elementen:
Breng de natuur naar binnen door het gebruik van gedroogde bloemen, takken, stenen of schelpen als decoratieve accenten. Deze elementen voegen een gevoel van rust en sereniteit toe aan de ruimte.